Szavazások

Ön melyik árnyékoló megoldást választaná?

 

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Címlap Termékeink Redőnyök
Redőny PDF Nyomtatás E-mail
Az ablakok az épületek legvédtelenebb elemei. A megkívánt védelmet leghatásosabban redőnyök felszerelésével érhetjük el. Nem véletlen, hogy hazánkban a legismertebb és leginkább elterjedt külső árnyékoló a redőny.

Redőnyök alkalmazási területei: ablakok ajtók hő ill. hangszigetelése, betörés elleni védelem. A redőny télen megőrzi az épület melegét, nyáron nem engedi át a nap sugarait az épületbe, védi a bent lévő bútorzatot, növényzetet. A redőny esztétikailag is öltözteti a házat! A redőnytokokat fehér vagy barna színben gyártjuk, de kívánság esetén RAL színben színtereztetjük. A redőnyt hőszigetelt alumínium léccel is készítjük, szintén nagy színválasztékban. A redőnyt kérés esetén motorizált változatban is tudjuk szállítani, ill. különböző érzékelőkkel /szél, fény/ látjuk el. A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát. A redőnyök működtetése manuálisan, gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történhet. 
Színük megválasztható a lakásbelső színkialakítását figyelembe véve. 
A működtetés során "felesleges" gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el.A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból kerül kialakításra.A nyílászárótól függően, a redőny tokszerkezetének egy része, a lakáson belülről nézve is látszódhat.

A műanyag redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.

  • A "Hagyományos" redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.  A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a műanyag redőnyléc, melynek műanyag betétes vagy aluminium zárólécére külső ütközőt rögzítünk. Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. A gyártáskor felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, ezáltal zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redőnyök működtetése alapesetben gurtnival történik, de zsinóros működtetés is választható.

Műanyag redőnyléc színminta külső tokos redőnyökhöz!

  • Az "Új típusú" redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg. Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan,a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló. A redőnytokba integrált szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvező választás. Javasolt a zsinóros működtetés választása, mellyel évekkel hosszabbítjuk meg a kezelő élettartalma

 

Vakolható redőny

  • Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra. A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhídmentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Fontos, hogy az áthidalók kialakítása során a  redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie! A redőnyhöz felhasznált alkatrészek, a működtetés módjai és a kialakítható variációs lehetőségek megegyeznek a külsőtokos redőnyrendszernél ismertetett lehetőségekkel. 

Alumínium rendszerek 

  • Ha redőnyben minőségről beszélünk, akkor az alapanyagában alumínium. Nem csak azért mert az alumínium rendkívüli módon elnyűhetetlen és időtálló megoldás, hanem mert az új alumíniumötvözési eljárásoknak köszönhetően a ma kapható alumínium ötvözetek már szilárdságukban és terhelhetőségükben is kitűnő választásnak bizonyulnak. A stabil kamrás lefutó a jól kitalált szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően nem csak tökéletesen megvezeti a redőnylécet, hanem erős stabil keretet és tartást biztosít a szerkezetnek. A 37 mm-es hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a hő- és hangszigetelést, növeli a stabilitást és zajmentes működést biztosít. Az alumínium redőnyrendszer a felhasznált anyagoknak köszönhetően tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló hőszigetelési képességet biztosít..